Selecteer de taal

Telefoon | WhatsApp 06 4481 4493

 

Hitte en katten

  • Zorg ervoor dat er altijd vers, koel water goed bereikbaar is voor de kat. Hiervoor kan het nodig zijn om een bakje water op een paar plaatsen in huis en in de tuin te plaatsen
  • Katten kunnen verbranden door de zon, vooral lichtgekleurde katten. De oren, neuzen en gebieden met een dunne vacht zijn bijzonder vatbaar zijn. Gebruik zonnebrandcrème die geschikt is voor huisdieren als ze buiten in de zon liggen of houd ze binnen als de zon het sterkst is, tussen 11.00 en 15.00 uur.
  • Zorg voor schaduw en vermijd stress
  • Vraag direct een dierenarts om advies als de huid van uw kat er pijnlijk, schilferig of schilferig uitziet.
  • Let op tekenen van oververhitting van uw huisdier, waaronder hevig hijgen en energieverlies. Als u deze symptomen herkent, moedig uw kat dan aan om iets te drinken.
  • Voorkom dat uw kat niet wordt opgesloten in warme kamers zonder ventilatie, maar ook warme buitenruimtes zoals schuren of kassen. Zelfs als ze ervoor hebben gekozen om daar naar binnen te gaan, is het de moeite waard om ze regelmatig te controleren en ze eruit te halen als ze lusteloos of verward lijken.
  • Denk aan koelmatten en icepacks in bedden. Er is een breed scala aan koelmatten voor huisdieren beschikbaar, maar het plaatsen van vriesblokken of -kussens, of zelfs een pak diepvriesgroenten, goed gewikkeld in een deken op de favoriete plek van uw kat, heeft een soortgelijk effect.
  • De meeste katten hebben een hekel aan nat worden, dus het is onwaarschijnlijk dat ze een duik in water willen nemen om af te koelen. Maar maak een kleine handdoek nat in koud water en dep over de vacht van je kat, of aai de kat gewoon met natte handen, om wat verlichting te brengen bij warm weer.
  • Overtollige vacht van katten houdt warmte vast, dus dagelijkse vachtverzorging zoals borstelen en het verwijderen van losse haren, helpt om uw kat zich wat comfortabeler te laten voelen. U merkt misschien ook dat uw kat zichzelf meer dan normaal verzorgt. Dit is normaal - het is hun eigen manier om met de hitte om te gaan, want wanneer het speeksel van de vacht verdampt, zullen ze afkoelen. Let extra op de vachtverzorging van oudere katten.

 

Oververhitting en  zonnesteek 

  • Let op tekenen van oververhitting van uw huisdier, waaronder hevig hijgen en energieverlies. Als u deze symptomen herkent, moedig uw kat dan aan om iets te drinken.
  • Als uw kat geïrriteerd lijkt, snel ademt, een warme huid heeft of kwijlt of moet overgeven, kan dit een zonnesteek zijn - neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts. Wees vooral alert op oudere of te zware katten. 

 

IJs – afkoelen en spelen 

  • Maak ijslolly's voor uw kat met enkele van hun favoriete lekkernijen. Vries wat tonijnwater in, of wat zoutarme kippenbouillon voor een ijzig tussendoortje dat ze vermaakt en koel houdt.
  • Of speel met ijsblokjes. Voor mensen kunnen ze een verkoelende toevoeging zijn aan een drankje, maar voor katten kunnen ijsblokjes een hele wereld van plezier bieden.. Naast het afkoelen van hun poten, waar katten warmte opnemen en verliezen, biedt het een verrijking op dagen dat het het beste is om uw kat binnen en uit de hitte te houden.

 

  • Kattengedragsadvies en Therapie
    Heeft u een probleem met uw kat? Ik werk met u samen om probleemgedrag van uw kat op te lossen. U kunt zich direct bij mij melden, of op advies van uw dierenarts. In het laatste geval gaat het om dieren die chronisch probleemgedrag vertonen, en waarbij geen medische oorzaak aanwezig is. Vaak luidt de diagnose ‘chronische stress’. Hier is heel veel aan te doen!
  • Wie ben ik

    Wie ben ik

    Mijn naam is Jonne Kramer. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor dieren, en met name katten. Ik heb vier geadopteerde katten: Fripp, Eno, Peter en Madison. Ik heb mijn studie Biologie aan de Vrije Universiteit voltooid een Master’s degree.
  • Werkwijze

    Werkwijze

    Mijn aanpak onderscheidt zich door een ontspannen manier van werken met u, waarbij we samen op zoek gaan naar oplossingen om het ongewenste gedrag van uw kat aan te pakken. Ik pas mijn kennis en ervaring toe voor degelijke oplossingen en persoonlijk advies op maat.
  • Advies en Therapie

    Advies en Therapie

    Op deze site kunt u meer informatie vinden over mijn werkwijze. Ik nodig u uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om te bespreken hoe ik u, en uw kat, kan begeleiden naar een beter samenleven.
  • Contact

    Contact

    Ik werk vanuit Haarlem Noord. U kunt mij bereiken op werkdagen tussen 9 en 5, en op zaterdagen tussen 9 en 1 per telefoon: 06 44 81 44 93, of WhatsApp. Of wanneer het u schikt per e-mail: per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Andere Projecten en Links

    Andere Projecten en Links

    Ik zet mij in om (zwerf)katten in asielen weer een toekomst te geven. Dit doe ik door katten met zware gedragsproblemen te (re)socialiseren. In dit project werk ik met name met katten met een extreme mate van angst of agressie.
  • Aanbevelingen

    Aanbevelingen

    Neem vrijblijvend contact op via 06 4481 4493 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.