Selecteer de taal

Telefoon | WhatsApp 06 4481 4493

Een bekeuring en een plantenspuit


Kortgeleden heb ik een bekeuring ontvangen. Ik reed een paar kilometer te hard. De boete was niet hoog, maar toch vond ik het niet leuk. Ik nam mij voor dit niet meer te laten gebeuren!

De volgende keer dat ik op dezelfde weg reed, zag ik de nieuwe flitspaal. De meeste bestuurders (en ik ook) remden af, maar alleen vlakbij de camera. Oftewel, we pasten allemaal ons gedrag aan, maar alleen op een kort stukje van de weg.

Net zoiets gebeurt in de tuin van een van mijn buren. Hij vindt het vervelend dat katten in zijn tuin rondlopen. Hij gebruikt een platenspuit en water om ze weg te jagen. Maar zodra hij weggaat, gaan de meeste buurkatten toch zijn tuin in.

Wat heeft dat nou te maken met mijn bekeuring?

De katten reageren op dezelfde manier op de plantenspuit als ik reageer op de flitspaal: alléén als de plantenspuit er is, dan passen de katten hun gedrag aan. Net zoals de meeste bestuurder hun rijgedrag alleen aanpasten bij de flitspaal. Ons gedrag is niet gecorrigeerd, het is alleen maar tijdelijk aangepast om een vervelende ervaring te voorkomen!

De volgende keer dat je kat ondeugend is, en op het aanrecht springt, of in de gordijnen klimt, bedenk je dan eens of de plantespuit pakken wel werkt. Of zorg je er alleen maar voor de kat sommige plekjes, en jouzelf, gaat vermijden?

 • Kattengedragsadvies en Therapie
  Heeft u een probleem met uw kat? Ik werk met u samen om probleemgedrag van uw kat op te lossen. U kunt zich direct bij mij melden, of op advies van uw dierenarts. In het laatste geval gaat het om dieren die chronisch probleemgedrag vertonen, en waarbij geen medische oorzaak aanwezig is. Vaak luidt de diagnose ‘chronische stress’. Hier is heel veel aan te doen!
 • Wie ben ik

  Wie ben ik

  Mijn naam is Jonne Kramer. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor dieren, en met name katten. Ik heb vier geadopteerde katten: Fripp, Eno, Peter en Madison. Ik heb mijn studie Biologie aan de Vrije Universiteit voltooid een Master’s degree.
 • Werkwijze

  Werkwijze

  Mijn aanpak onderscheidt zich door een ontspannen manier van werken met u, waarbij we samen op zoek gaan naar oplossingen om het ongewenste gedrag van uw kat aan te pakken. Ik pas mijn kennis en ervaring toe voor degelijke oplossingen en persoonlijk advies op maat.
 • Advies en Therapie

  Advies en Therapie

  Op deze site kunt u meer informatie vinden over mijn werkwijze. Ik nodig u uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om te bespreken hoe ik u, en uw kat, kan begeleiden naar een beter samenleven.
 • Contact

  Contact

  Ik werk vanuit Haarlem Noord. U kunt mij bereiken op werkdagen tussen 9 en 5, en op zaterdagen tussen 9 en 1 per telefoon: 06 44 81 44 93, of WhatsApp. Of wanneer het u schikt per e-mail: per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Andere Projecten en Links

  Andere Projecten en Links

  Ik zet mij in om (zwerf)katten in asielen weer een toekomst te geven. Dit doe ik door katten met zware gedragsproblemen te (re)socialiseren. In dit project werk ik met name met katten met een extreme mate van angst of agressie.
 • Aanbevelingen

  Aanbevelingen

  Neem vrijblijvend contact op via 06 4481 4493 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.