Selecteer de taal

Telefoon | WhatsApp 06 4481 4493

Ik kom veel bij mensen die niet meer weten wat ze aanmoeten met hun kat. Zoals in het verhaal hieronder.

Een kleine week geleden ging de telefoon. Een mevrouw aan de lijn. En zoals vaak gebeurt was ze behoorlijk in paniek.  Na een korte in-take maakten we een afspraak voor een huisbezoek.

Toen de deur openging, werd ik verwelkomd door een liefdevolle familie, erg betrokken met elkaar, en met hun katten.

De familie had kortgeleden een poes geadopteerd uit het asiel, ik noem haar hier Dopey. Dopey is een oudere poes die al een zwaar leven achter de rug heeft.

Een mooi verhaal. Echter de andere 2 katten in huis vonden het maar niets en Dopey en die 2 gingen helemaal niet goed met elkaar om. De verhoudingen in huis waren volledig verstoord. De drie katten bleven zo ver mogelijk bij elkaar vandaan, en de spanning was voelbaar. Het toppunt was dat een van de katten niet meer meedurfde met een van de kinderen naar haar kamer om samen huiswerk te doen – juist datgene dat de familie zoveel plezier gaf.

Aan mij de taak om dit op te lossen.

Tijdens het consult kon ik duidelijk waarnemen van wat er gaande was tussen de katten, en waarom ze niet goed samenleefden. Vervolgens legde ik dat uit aan de familie. Dat was een emotioneel moment. Om te moeten uitleggen dat hun kat door de nieuwe balans in huis werd buitengesloten en eigenlijk geen nieuwe veilig plekje meer had. Natuurlijk was dit niet de bedoeling en een onverwacht bijeffect van Dopey’s aanwezigheid.

Om die intense liefde voor de katten te mogen ervaren, dat maakt me blij en trots om dit probleem samen met het gezin op te lossen, en hun helpen een nieuwe kat in hun gezin op te nemen. En helpen terugbrengen van liefde, harmonie en balans.

Met mijn kennis van katten en levenservaring, kan ik een belangrijke bijdrage leveren; een verbindende factor om alles bij elkaar te brengen.

En zo was het ook bij Dopey en de huiswerkkat. Als eerst gaven we de katten een welverdiende pauze van elkaar. Vervolgens huiswerkkat weer een veilig plekje gegeven in de kinderkamer. Tot slot het op een rustige en natuurlijke wijze begeleiden van de drie katten om elkaar te leren kennen. En het is gelukt!

Het kunnen helpen om een meisje haar studiemaatje terug te geven, en met haar ouders werken om haar die kans te geven. Dat zijn de ervaringen die elke uitdaging voor mij enerverend en stimulerend maken, en veel voldoening geven.

Dit is waarom ik kattengedragstherapeut ben.

 • Kattengedragsadvies en Therapie
  Heeft u een probleem met uw kat? Ik werk met u samen om probleemgedrag van uw kat op te lossen. U kunt zich direct bij mij melden, of op advies van uw dierenarts. In het laatste geval gaat het om dieren die chronisch probleemgedrag vertonen, en waarbij geen medische oorzaak aanwezig is. Vaak luidt de diagnose ‘chronische stress’. Hier is heel veel aan te doen!
 • Wie ben ik

  Wie ben ik

  Mijn naam is Jonne Kramer. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor dieren, en met name katten. Ik heb vier geadopteerde katten: Fripp, Eno, Peter en Madison. Ik heb mijn studie Biologie aan de Vrije Universiteit voltooid een Master’s degree.
 • Werkwijze

  Werkwijze

  Mijn aanpak onderscheidt zich door een ontspannen manier van werken met u, waarbij we samen op zoek gaan naar oplossingen om het ongewenste gedrag van uw kat aan te pakken. Ik pas mijn kennis en ervaring toe voor degelijke oplossingen en persoonlijk advies op maat.
 • Advies en Therapie

  Advies en Therapie

  Op deze site kunt u meer informatie vinden over mijn werkwijze. Ik nodig u uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om te bespreken hoe ik u, en uw kat, kan begeleiden naar een beter samenleven.
 • Contact

  Contact

  Ik werk vanuit Haarlem Noord. U kunt mij bereiken op werkdagen tussen 9 en 5, en op zaterdagen tussen 9 en 1 per telefoon: 06 44 81 44 93, of WhatsApp. Of wanneer het u schikt per e-mail: per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Andere Projecten en Links

  Andere Projecten en Links

  Ik zet mij in om (zwerf)katten in asielen weer een toekomst te geven. Dit doe ik door katten met zware gedragsproblemen te (re)socialiseren. In dit project werk ik met name met katten met een extreme mate van angst of agressie.
 • Aanbevelingen

  Aanbevelingen

  Neem vrijblijvend contact op via 06 4481 4493 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.