Selecteer de taal

Telefoon | WhatsApp 06 4481 4493

 Jonne bij NPO Radio:

In het kader van internationale kittendag een heel mooi interview bij het programma 'De Nachten Van...' op NPO Radio. Hieronder in zijn geheel hier te beluisteren:

Luister nu meteen naar het interview!

 

 

 

 

 Jonne bij hartvannederland.nl:

Kat vermist en komt maar niet terug, wat moet je doen? | Hart van Nederland

29 April 2023.

 

Kat vermist en komt maar niet terug, wat moet je doen?

 

Een kat voelt in veel gevallen als je kind en die wil je koste wat het kost niet kwijtraken. In totaal werden er in 2022 volgens stichting Amivedi ruim 43.000 katten als vermist opgegeven en die werden lang niet allemaal teruggevonden. Hoe zorg je ervoor dat je kat terugkomt?

 Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig. Katten zijn volgens Amivedi, een organisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland, de huisdieren die het meest als vermist worden opgegeven. "Het is ook hun natuurlijke drift om op ontdekkingstocht te gaan en zich vrij te voelen. Dat zie je bij een hond veel minder", legt Sonja Audiffred van de organisatie uit.

Het is hun aanleg om de omgeving te verkennen. "Dat gaat een niet-aangelijnd dier wat beter af natuurlijk. Dit doen katten dan ook steeds laagje voor laagje. Iedere keer vergroten ze hun gebied dat voor hen vertrouwd voelt."

 Sommige boerderijkatten kunnen wel kilometers per dag afleggen en weer terug naar huis keren. "Ze keren vaak terug door hun geur die ze op bepaalde plekken afgeven door te sproeien of kopjes te geven", legt kattenexpert  Jonne Kramer uit.
 

Vermist

Komt je kat opeens niet meer thuis? "Dan moet je je meteen zorgen maken, want hoe langer de kat weg is, hoe verder hij kan komen. Je weet als baasje namelijk niet wat er is gebeurd. De kat kan een andere kat zijn tegengekomen en daardoor de weg kwijt zijn geraakt of buiten het bekend gebied zijn gekomen", zegt Kramer.

Uit cijfers van Amivedi blijkt de helft van de katten maar wordt teruggevonden. In het asiel blijkt dat vele katten niet terugkomen bij hun baasje. "Als ze al bij ons komen, dan komt maar een vijfde van de katten terug bij de eigenaar", legt Niels Kalleman van de Dierenbescherming uit.

Tips om je kat toch weer snel terug thuis te krijgen:

 • Licht meteen je buren in om te kijken of zij het huisdier hebben gezien. De kat kan dicht bij huis zijn zonder het te weten.

 • Begin meteen met flyeren in de buurt. Wie weet heeft iemand van een paar straten verder de viervoeter gezien en kunnen zij je kat weer terugbrengen.

 • Geef de kat op als vermist bij Amivedi en op de Facebookpagina voor vermiste dieren van je eigen regio of woonplaats.

 • Chip je kat. Bij de dierenambulance en in het asiel kunnen ze de chip uitlezen en zo het baasje inlichten.

 • Ben je pas verhuisd en is het oude huis dichtbij je nieuwe woning, kijk dan ook even op het oude adres. Misschien is de kat in de war geweest en loopt de viervoeter daar ergens rond.

 • Ken je iemand met een speurhond in je buurt, vraag dan of diegene mee wil zoeken. Deze kan de geur van de kat ruiken en het dier zo helpen vinden.

 

 

 Jonne op het Youtube kanaal van IJmond Nieuws:

Bekijk de video hier: Kerbert Dierentehuis heeft een gedragstherapeut voor katten - YouTube 

 

Sinds 2021 ben ik presentator, programmamaker en kattengedragsdeskundige bij Radio Beverwijk:

Het artikel staat ook op deze site: Tune-In Radio at the Beach | Al het nieuws uit Beverwijk (rodi.nl)

Tune In at the beach... (Foto: Aangeleverd)

Tune-In Radio at the Beach

Algemeen
 

BEVERWIJK - Even een bakkie doen bij Jonne Kramer en René Thepass in Beachclub Oost 3 (opgang Heliomare, rechts) Wijk aan Zee. Samen met Richard Koning en Jos Lokhorst maken zij al ruim 8 jaar het live programma ‘Tune-In’ dat wekelijks te beluisteren is, zaterdags om 17 uur op Radio Beverwijk. René is er voor het technische gedeelte en zorgt dat ze zich aan het draaiboek houden. De andere drie doen om beurten of gezamenlijk de presentatie. In de zomer maken ze 4 uitzendingen vanaf het strand.

door Siem Weterings

Afgelopen zondag om 13:00 uur was alweer de derde ‘beach-aflevering in BO3. Om technische redenen kunnen ze niet live uitzenden wat altijd op zaterdags het geval is. Deze opnames kunnen wel live bijgewoond worden.

Aardig vol

Ondanks de hitte zat het aardig vol binnen. Deze week schoven er 3 gasten aan met als thema ‘Wijk aan Zee’. Allereerst de bekende dorpsgenoot Jan de Wildt. Hij is een begenadigd verteller over de geschiedenis van Beverwijk en haar kustplaats. De presentator was duidelijk onder de indruk van zijn kennis van het verleden. Jan de Wildt is ook een zeer gewaardeerd vrijwilliger van Museum Kennemerland. De nieuwe tentoonstelling “Wijk aan Zee, een beeld van een dorp”, die later dit jaar in het verbouwde museum te zien is, bevat ook zijn bijdrage.

Jan de Wildt is een begenadigd verteller over de geschiedenis van Beverwijk en haar kustplaats

Als tweede gast schoof Jackie R.(oetz) de Vries aan. Naast zijn bijdrage aan de maandelijkse dorpskrant ‘De Jutter’ kwam hij o.a. vertellen over de actie ‘Red de Zon’. De 3de en laatste gast in deze uitzending was Jolanda van der Wal. Zij is door Stichting Welzijn Beverwijk dit jaar aangesteld als Dorpsverbinder Wijk aan Zee. Er is heel veel te doen in het actieve dorp en zij probeert dit zo goed mogelijk samen te brengen.

Muzikale begeleiding

Muzikale begeleiding was er van de Rock&Roll band de ‘Hitmen’. Ook deden de heren van Tune-In een quiz met van die ‘instink’ vragen. Niet te snel antwoorden als je denkt het antwoord te weten, meestal zit je er dan naast. Als u wilt weten wie er gewonnen heeft, de uitzending van deze gezellige en informatieve strandaflevering wordt a.s. zaterdag 20 aug. uitgezonden op Radio Beverwijk van 15:00-18:00 uur. Via ether 105.4 FM of via www.radiobeverwijk.nl Ook voor uitzending gemist.
Zondag 21 aug. kan de laatste opname live meegemaakt worden in Beachclub Oost 3 om 13:00 uur.

 

Jonne in het weekblad Mijn Geheim

 

 

Jonne in de IJmuider Courant:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Kattengedragsadvies en Therapie
  Heeft u een probleem met uw kat? Ik werk met u samen om probleemgedrag van uw kat op te lossen. U kunt zich direct bij mij melden, of op advies van uw dierenarts. In het laatste geval gaat het om dieren die chronisch probleemgedrag vertonen, en waarbij geen medische oorzaak aanwezig is. Vaak luidt de diagnose ‘chronische stress’. Hier is heel veel aan te doen!
 • Wie ben ik

  Wie ben ik

  Mijn naam is Jonne Kramer. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor dieren, en met name katten. Ik heb vier geadopteerde katten: Fripp, Eno, Peter en Madison. Ik heb mijn studie Biologie aan de Vrije Universiteit voltooid een Master’s degree.
 • Werkwijze

  Werkwijze

  Mijn aanpak onderscheidt zich door een ontspannen manier van werken met u, waarbij we samen op zoek gaan naar oplossingen om het ongewenste gedrag van uw kat aan te pakken. Ik pas mijn kennis en ervaring toe voor degelijke oplossingen en persoonlijk advies op maat.
 • Advies en Therapie

  Advies en Therapie

  Op deze site kunt u meer informatie vinden over mijn werkwijze. Ik nodig u uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om te bespreken hoe ik u, en uw kat, kan begeleiden naar een beter samenleven.
 • Contact

  Contact

  Ik werk vanuit Haarlem Noord. U kunt mij bereiken op werkdagen tussen 9 en 5, en op zaterdagen tussen 9 en 1 per telefoon: 06 44 81 44 93, of WhatsApp. Of wanneer het u schikt per e-mail: per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Andere Projecten en Links

  Andere Projecten en Links

  Ik zet mij in om (zwerf)katten in asielen weer een toekomst te geven. Dit doe ik door katten met zware gedragsproblemen te (re)socialiseren. In dit project werk ik met name met katten met een extreme mate van angst of agressie.
 • Aanbevelingen

  Aanbevelingen

  Neem vrijblijvend contact op via 06 4481 4493 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.