Telefoon | WhatsApp 06 4481 4493
 Zie hier voor nog meer aanbevelingen in het Engels: Jonne The Cat Expert - Testimonials
 
 
 Het gaat ontzettend goed met Snoet! Ze loopt overal in het huis en buiten met ons mee (ook met Erik) en sprong vanmorgen zelfs spontaan in de auto toen we die voor de deur hadden gezet. Bijzonder he!

En net kwam ze het balkon op rennen met een dood vogeltje in haar bek. Ze heeft hem volgens mij bijna helemaal opgegeten.

Hoe bedoel je dat ze vegetarisch is. Hahaha.

Gisterenavond hebben we flink geknipperd en haar geaaid. Het ging steeds goed.

Geen starende blik gezien of op tijd voorkomen dankzij jouw techniek. Ik vind het ongelooflijk. 

 We hebben heel veel aan je bezoek gehad. Het is heel bijzonder om mee te maken.

 Fijn weekend en nogmaals ontzettend bedankt voor je geduld met Snoet en met ons.

 Groet

Monique en Erik, Zandvoort, januari 2021

 


 
 
Hi Jonne, wat heb jij ons fijn geholpen met Mia! Sinds jouw komst is Mia een stuk rustiger geworden en daarmee rustiger in huis.
Wij hebben jouw betrokkenheid, kennis en hulp zeer gewaardeerd tijdens de begeleiding. Wij raden jouw werkzaamheden dan ook bij iedereen aan.

Ian en Melissa, Haarlem, november 2020 

 


 

Haarlem, augustus 2020 

  


 
  

Ik zat met mijn handen in het haar na eindeloze problemen met mijn superlieve, maar gevoelige en vaak gestresste kater Badjak.

Ik kon geen oorzaken meer vinden of bedenken waarom hij nog steeds af en toe angstig en naar gedrag in huis bleef vertonen.

Eén huisbezoek van Jonne veranderde alles. Hij heeft zowel mijn kat als huis en tuin grondig (en verrassend leuk!) geanalyseerd en had volop praktische tips voor verbetering en verandering.

Hier ben ik direct mee aan de slag gegaan en binnen een paar dagen merkte ik al positief resultaat: mijn Badjak oogt zichtbaar meer ontspannen en gelukkiger ❤️

Toen Badjak plotseling ziek werd tijdens de Coronacrisis en ik niet met hem naar een dierenarts kon gaan, heeft Jonne ons telefonisch geholpen en geadviseerd.

Ik heb nog nooit zo'n gepassioneerd en deskundig kattenliefhebber ontmoet en ben HEEL blij dat ik zijn hulp ingeschakeld heb.

Maris Maria Renne, Haarlem, maart 2020

 

 

 

 

 

 


 
 
In januari 2019 heb ik een kater, Sheldon, en een poes, Amy, geadopteerd vanuit het asiel.

Deze 2 katjes zijn gevonden op straat en hebben het erg rot gehad.

Het heeft dan ook een flinke tijd nodig gehad voordat ze me vertrouwden.

In april, toen er net een vertrouwensband was, heeft Sheldon door hoge stress een blaasontsteking opgelopen.

Na een medicijnenkuur ging het een stuk beter, echter na een week of 2 begon Sheldon weer buiten de bak te plassen op plekken die sterk naar mij roken. Via het asiel ben ik toen in contact gebracht met Jonne.

Door zijn adviezen hebben we de verschillende plasplekken terug weten te brengen naar 1 plek.

Na urine onderzoek is gebleken dat Sheldon last heeft van blaasgruis en heeft nu speciaal voer en nergens meer last van en gebruikt enkel nog de bak als plasplek.

Door alle gesprekken en adviezen die ik heb gekregen heb ik met beide katjes nu een fantastische band gekregen. Sheldon blijkt een geweldige vrijkous te zijn en gek op zijn vrouwtje. Amy is een echt lapje dus een beetje bitchy maar ook dol op haar vrouwtje.

Ook al was met Sheldon een medisch verhaal, ik weet zeker dat als ik geen adviezen en gesprekken met en van Jonne had gekregen, ik niet de band met mijn katjes had gehad die ik nu dus wel heb. Ik ben hem dan ook zeer dankbaar.

Deborah (en Sheldon en Amy), Rotterdam, september 2019

 

Sheldon en Amy

 


 
 
Sinds we wisten dat Lilly geen trauma had maar verminderd gesocialiseerd en ondergestimuleerd was en dat we moesten oefenen zijn we gerichter met haar omgegaan.
 
En wat nu: ze is zo onwijs gaaf!
Wat een lieve leuke makkelijke poes is het.
 
Ze slaapt nu volop op bed bij ons, helemaal nieuw.
 
En ze gaat ook naar buiten blijft in de tuin en komt naar binnen als je haar roept zonder snoepje!
 
Nee dit hadden we nooit durven dromen na de eerste maanden met haar.
 
En wat heeft geholpen is dat we ook andere verwachtingen na het gesprek met jou hebben gekregen. Dus dank daarvoor.
 
Hans (and Lilly), Haarlem, augustus 2019
 

Lilly in een van haar nieuwe huisjes


  
 
Afgelopen november 2018 heb ik Plien en Bianca geadopteerd. De dames kwamen zwaar gestresst in huis en hebben echt een aantal maanden nodig gehad om te landen. Mede dankzij de professionele hulp van Jonne Kramer hebben we redelijk ons draai gevonden samen.

Ze spelen de godganse dag en laten het toe, onder de verleiding van eten, om geaaid te worden. Ze spinnen een miauwen inmiddels zelfs!

Plien babbelt de oren van mijn hoofd en blijft maar kopjes geven. Bianca kan ik, als ze eten heeft, overal aaien en die ligt ook elke avond lekker op bed. Het heeft even tijd nodig maar de dames ontspannen steeds meer en het gaat steeds beter.

Ik hoop dat ik nog heel lang van de dames mag genieten.

 Sanne, Akersloot, maart 2019

 

 


  
 
29 januari 2019 

 

Na het plotselinge overlijden van zijn zusje, zagen we onze kat Muffin veranderen van een zelfverzekerde kater in een kater die vaak met zijn ziel onder de arm leek te lopen en ook neurotische trekjes begon te vertonen, zoals het eindeloos najagen van schaduwen.
We hoopten dit op te kunnen lossen door een poes te adopteren uit het asiel. En zo kwam twee weken geleden Teuntje bij ons wonen.


En hoewel we naar ons gevoel haar introductie in het huis volgens het boekje hadden gedaan, wilde het maar niet lukken om de twee één ruimte te laten delen. Muffin volgde Teuntje onophoudelijk. Teuntje op haar beurt was daar niet van gediend en liet dat weten door flink te grommen tegen haar stalker. Hoewel het nog niet op vechten uitdraaide, hadden we grote twijfels of het tussen die twee ooit goed zou komen. We hebben op dat moment Jonne om hulp gevraagd.

 

Jonne neemt echt de tijd om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Van Muffin nam hij zo'n beetje een volledige anamnese af. Daarnaast heeft hij filmpjes bekeken van de interactie tussen de katten.

We hadden na de mislukte introductie de katten of volledig gescheiden gehouden of visueel contact via een glazen tussendeur, maar Jonne opperde om die deur eens op een kier te laten. Op die manier was er meer fysieke interactie tussen de katten mogelijk, maar bleef het wel binnen een veilige marge. Dat ging ontzettend goed.

Daarna ging de deur helemaal open en zijn de katten zo'n twintig minuten samen geweest. En hoewel we er nog niet helemaal zijn, ging ook dat boven verwachting goed.

Jonne heeft ons veel nuttige informatie gegeven wat betreft de interactie tussen de twee. Maar we kregen ook nieuwe inzichten omtrent het gedrag van Muffin. Van wat we tot nu toe vooral als territoriaal gedrag zagen, blijkt vooral ingegeven door verveling. Muffin heeft behoefte aan veel meer onvoorspelbaarheid. Voor die tijd zorgde zijn zus daarvoor, daarna heeft hij het moeten doen met het najagen van schaduwen. Tot de komst van Teuntje.

Het is onzinnig te verwachten dat Teuntje nu die rol op zich neemt, dus dat zullen wij op moeten gaan pakken. En ook daarvoor had Jonne heel veel goede tips.

Het is een wat lang verhaal geworden, maar het geeft wel aan welke meerwaarde Jonne heeft als kattengedragsdeskundige. Hij maakt het gedrag van de katten en je eigen rol als eigenaar inzichtelijk. En dat hij dat doet zonder over kat of mens te oordelen, is zeker een plus.

Dolf en Mariska, IJmuiden  
20 januari 2019
 
2 weken geleden kwam onze kitten Lilo bij ons in de familie. De eerste dag ging goed tot ik de volgende morgen naar beneden kwam. Lilo had de bank helemaal onder gepoept en geplast. Ik was bang dat we Lilo te vroeg hadden meegekregen en niet de zindelijkheid training van zijn moeder had gehad. Ik heb contact gezocht met de dierenarts en zij verwezen mij door naar Jonne. Ik heb hem meteen gebeld. Jonne nam meteen rustig de tijd en mijn verhaal + frustratie aan te horen. Jonne heeft mij en Lilo wat tips en adviezen gegeven en wat denk je? Lilo doet het nu gewoon netjes op de kattenbak. Ook vond ik het erg attent dat Jonne zelf nog even contact zocht om te vragen hoe het Lilo ging.

Dankjewel Jonne voor je tijd, adviezen en geduld. Echt heel fijn dat er mensen zijn zoals jij die zich willen inzetten voor katten en hun baasjes. Zonder jouw advies was ik er niet uitgekomen. Ga zo door!!

Roselijn van Altena- Rosbak (Lilo), Haarlem.
  
4 weken geleden heb ik contact gehad via het Kerbert asiel in IJmuiden over mijn kitten van 6 maanden. Zij verwezen mij door naar Jonne. Ik heb hem meteen gebeld. En al heel snel kon hij gelukkig langs komen. Mijn kitten van 6 maanden had wat nare gewoontes. Ze kauwde over al op. Niets bleef heel. Laminaat stoelen dekbed verzin het en ze begon er op de kauwen. Ook liep ze de hele dag door het huis op zoek naar iets. Sliep bijna niet. Jaagde op mijn andere kat en liet mijn hondje niet met rust, die bleef ze wassen. Ik zat met mijn handen in het haar. Had zelf al het een en ander geprobeerd. Meer spelen met haar. Maar hielp niet helaas.  Jonne kwam langs en wist hele goed adviezen te geven. Zag meteen wat ze nodig had. Ook omdat ze doof is was het toch even een andere aanpak. En kan niet anders zeggen hij heeft mij en mijn kitten geweldig geholpen. 3 weken verder en ze kauwt nergens meer op. Kan heerlijk slapen en is veel rustiger geworden. Ook mijn andere kat wil nu graag uit zich zelf met haar spelen. Mijn hondje wordt niet meer overmatig gewassen. En ze komt nu zelf op schoot slapen iets wat ze nooit deed. Ik ben Jonne zo dankbaar voor zijn adviezen.
 
Mvg Linda, Heemskerk
 

 
Ik heb Jonne om raad gevraagd voor 3 katten die niet met elkaar kunnen opschieten.
De laatste kat die erbij gekomen is, ongeveer 2 jaar geleden, terroriseert de andere 2.
De oudere katten zijn HEEL bang hierdoor.
Jonne had al gauw door wat het probleem was en hoe het opgelost zou kunnen worden.
Met een paar relatief eenvoudige veranderingen, bijv. een mandje in een andere kamer,
is het probleem, met wat oefenen en geduld,  nu opgelost.
De katten kunnen nu alle drie in de huiskamer zonder stress en dat was voorheen niet het geval.' 
 
Dus als u problemen heeft met een kat:
 
Raadpleeg Jonne. Zeer aan te bevelen!!!!
 
Mevr. M. Reijngoud, Haarlem
 

 
"Nadat Jonne is langsgeweest kan ik het gedrag van mijn katten herkennen en voorspellen."
 
D. Hunsche
 

 
"Met Disney is alles goed! Sinds we jouw suggesties hebben toegepast, hebben we nergens meer last van gehad en genieten we met volle tegen van haar aanwezigheid."
 
Randy en Denise, Haarlem.
 

 
"Heel erg bedankt voor al je geweldige adviezen!
 
Cleo heeft het helemaal naar de zin. Ze komt nu ook buiten in de tuin, en ze komt altijd netjes terug. Ze is zelfs een beetje afgevallen, ik denk doordat ze nu zoveel buiten koment en veel ruimte heeft om te rennen.
 
Bij sommige vrienden komt ze er nu ook gezellig bij. Bij m'n beste vriendin klimt ze zelfs op schoot! Ik kan echt merken dat ze helemaal op haar gemak is in ons nieuwe huis"
 
Annelieke (en Cleo), Lelystad.
 

 
 
 • Kattengedragsadvies en Therapie
  Heeft u een probleem met uw kat? Ik werk met u samen om probleemgedrag van uw kat op te lossen. U kunt zich direct bij mij melden, of op advies van uw dierenarts. In het laatste geval gaat het om dieren die chronisch probleemgedrag vertonen, en waarbij geen medische oorzaak aanwezig is. Vaak luidt de diagnose ‘chronische stress’. Hier is heel veel aan te doen!
 • Wie ben ik

  Wie ben ik

  Mijn naam is Jonne Kramer. Sinds mijn jeugd heb ik al een passie voor dieren, en met name katten. Ik heb vier geadopteerde katten: Fripp, Eno, Peter en Madison. Ik heb mijn studie Biologie aan de Vrije Universiteit voltooid een Master’s degree.
 • Werkwijze

  Werkwijze

  Mijn aanpak onderscheidt zich door een ontspannen manier van werken met u, waarbij we samen op zoek gaan naar oplossingen om het ongewenste gedrag van uw kat aan te pakken. Ik pas mijn kennis en ervaring toe voor degelijke oplossingen en persoonlijk advies op maat.
 • Advies en Therapie

  Advies en Therapie

  Op deze site kunt u meer informatie vinden over mijn werkwijze. Ik nodig u uit vrijblijvend contact met mij op te nemen om te bespreken hoe ik u, en uw kat, kan begeleiden naar een beter samenleven.
 • Contact

  Contact

  Ik werk vanuit Haarlem Noord. U kunt mij bereiken op werkdagen tussen 9 en 5, en op zaterdagen tussen 9 en 1 per telefoon: 06 44 81 44 93, of WhatsApp. Of wanneer het u schikt per e-mail: per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Andere Projecten en Links

  Andere Projecten en Links

  Ik zet mij in om (zwerf)katten in asielen weer een toekomst te geven. Dit doe ik door katten met zware gedragsproblemen te (re)socialiseren. In dit project werk ik met name met katten met een extreme mate van angst of agressie.
 • Aanbevelingen